jump to navigation

Coses ben fetes divendres, 9 gener, 2009

Posted by darebilly in Còmic, Ciència.
trackback

Hola a tothom i a tothoma!!

Ara que s’han acavat les vacances de nadal i comença un any nou, buscava la inspiració per escriure un post reflexionant sobre haver de tornar a començar un cicle anual, qué implicava cloure un cicle tan bestial com el nadal (comercial i festivament parlant) i la clàssica “cuesta de enero”, ara en plena crisi mundial.

Com que no vaig trobar, doncs, la inspiració (diuen que et troba a tú i no tú a ella), vaig començar a rellegir uns quants còmics dels bóns, aprofitant que gaudim d’una nova distribució de còmics i llibres gràcies a unes prestatgeries d’uns coneguts magatzems de mobiliari.

Billy Billy Billy, we love you!!

Billy Billy Billy, we love you!!

El meu festí va començar amb “The Ultimates”. Resumint-ho tot molt ràpid, cap al 2002, l’editorial Marvel Còmics va enprendre, un cop més, una maniobra per reflotar algunes de les seves sèries insígnia que no gaudien precisament del seu millor moment de vendes i popularitat. Sèries mítiques com Avengers (Los Vengadores), Captain America, Iron Man, o Fantastic Four no aconseguien estar a l’alçada de les capceleres dels mutants, la Patrulla-X (X-Men) en les seves diferents encarnacions i Spin-Offs.

L’anterior intent que va involucrar la totalitat de l’Univers Marvel va ser el súper crossover enmarcat en l’afer “Onslaught”, que no era altra cosa que la part malvada i reprimida de la consciència del Professor Xavier, amb un toc dels poders d’en Magneto, que va provocar l’univers temporal paral·lel excusa per rellançar col·leccions limitades sota l’Epígraf “Heroes Reborn”, i la seva conseqüent tornada a l’univers Marvel tradicional amb “Heroes Return”. Aquesta, com altres, era una mesura important, però amb efectes provisionals, que com deia al començament, va tornar a deixar aquests herois en un relatiu estancament.

els herois es conjuren per véncer un enemic superior

Els herois es conjuren per véncer un enemic superior.

En canvi, l’univers Ultimate és una aposta dura, segura i amb visos de continuïtat. Bé a ser així: agafar uns quants guionistes canyeros i dir-los: “teniu aquests herois o equips d’herois. Podeu fer-ne el que vulgueu, sense lligams amb la continuïtat de 40 anys d’històries Marvel. El que vulgueu”. Aquest reboot els ha sentat de Meravella. “Ultimate X-Men”, “Ultimate Spiderman”, “Ultimate Iron Man”, “Ultimate Daredevil”, també “Ultimate Elektra”, “Ultimate Fantastic Four” i per últim “The Ultimates”, la verssió definitiva de The Avengers. Aquestes dues darreres són les que vaig seguint i de les que en puc parlar, però en general aquesta línia gaudeix d’una salut excel·lent.

l'Univers Ultimate no s'ancora a les restriccions de vora 50 anys de continuïtat Marvel.

l'Univers Ultimate no s'ancora a les restriccions de vora 50 anys de continuïtat Marvel.

En cada col·lecció els guionistes, com deia, podien anar presentant els personatges sense cap limitació en quan a l’origen, motivacions, poders, etc. La col·lecció dels Quatre Fantàstics original dels anys 60 va presentar una grandíssima majoria de personatges que després es dispersarien per l’univers Marvel i que aconseguirien quotes de popularitat altíssimes, com Silver Surfer “Estela Plateada”, Doctor Doom o Namor, per no extrendre’m. És tremendament interessant veure cóm apareixen aquests nous-vells personatges a la línia Ultimate.

Un crossover entre títols Ultimate, doncs, havia d’arribar. Quina millor manera que enfrontar-los al perill més insondable, desproporcionat i terrible que la humanitat mai pugui encarar? l’Arribada del Devorador, el gran Destructor, l’Anti Déu, Galactus. Aquí conegut com a Gah Lak Tus, oblidant-nos del gegant humanoide amb casc impossible i reconvertint-lo en un eixam de màquines insectoides de ment col·lectiva.

La pel·licula “Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer” està lleugerament inspirada en aquesta història, encara que li manca la “canya” que té el còmic.

 Però, per què explico tot això? perquè el guionista d’aquest crossover, anomenat Ultimate Extintion, Warren Ellis, pren com a punt de partida un fet que no sabia que era real, l’anomenat “Event Tunguska”. Aprofitant aquest tremend misteri que avui en dia encara inquieta les ments més despertes (i havent llegit l’article que us enllaço no és per a menys, ja que és inexplicable el que va succeïr), presenta la nova verssió de The Vision (La Visió), ara però encarnada amb forma femenina. I no explicarem més perquè val la pena llegir algún dia aquesta història.

La Visió de tota la vida.

La Visió de tota la vida.

La nova sexy Visió

La nova sexy Visió

No sé qué és el que més m’ha sorprés: Que l’afer Tunguska sigui un fet real o cóm en Warren Elis va ser tan delicionsament friki per poder fer servir aquest misteri tan enorme per explicar-nos l’arribada de Galactus. Molt bén fet. Això perquè després no es reconegui el còmic com un art.
large_obama
Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: